Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Välkommen till Restaurang- och livsmedelsprogrammet!

magott_4

Kockyrket och matlagning blir allt mer populärt. Det ser man inte minst på TV med alla kändiskockar och matlagningsprogram. Och det är ett spännande och kreativt område. Vare sig du väljer att arbeta i restaurang eller storkök handlar ditt jobb om att få människor att må bra i både kropp och själ genom god mat och fin service. Hos oss väljer du mellan tre olika inriktningar: Färskvaror, delikatesser och catering, Kök och servering eller Bageri och konditori. Oavsett inriktning får du massor av praktiska yrkeskunskaper och träning i god service.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du grundläggande kunskaper inom restaurang- och livsmedelsbranschen och måltidsservice. Du studerar svensk restaurangtradition – kryddad med intryck från andra kulturer. Du får även arbeta i lag, planera och ta ansvar för kvalitet och ekonomi, samt lära dig företagande. Språkkunskaper och förståelse för andra kulturmönster är viktiga inslag, särskilt om du vill arbeta eller studera vidare utomlands.

På Magnus Åbergsgymnasiet har vi moderna kök och restaurangen Må-Gott, där du kommer att få många tillfällen att praktisera dina nyförvärvade kunskaper och servera gäster din mat. Under gymnasiet kommer du att få minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Den kan vara i Trollhättan, Vänersborg eller utomlands, det bestämmer du själv. Praktiken låter dig utvecklas och ger dig ett viktigt kontaktnät för framtida jobb. När du avslutat din utbildning blir du behörig till yrkeshögskolan. YH-utbildningar kan leda till yrkeshögskoleexamen (om du läser ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (om du läser två år).