Ekonomiprogrammet

Välkommen till Ekonomiprogrammet!

Lektion på Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett brett program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga ämnen. Hos oss kan du välja att antingen fördjupa dig inom ekonomi eller juridik. Att läsa ekonomiprogrammet ger dig en perfekt grund för vidare studier på högskola och universitet.

Du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du får lära dig vad som krävs för att starta och driva företag, det vill säga allt om affärsplan, ledarskap, organisation, entreprenörskap och marknadsföring. Kunskaper som är användbara både i privatlivet och i arbetslivet. Här får du även verktygen för att arbeta målinriktat och kreativt och utveckla din samarbetsförmåga.

Utbildningen bedrivs i tätt samarbete med näringslivet och genom Ung Företagsamhet får du starta och driva ditt eget företag − utifrån din egen affärsidé. Du jobbar med ny utrustning och datorn är ett självklart hjälpmedel inom layout, bokföring, löneadministration med mera. Ekonomiprogrammet är studieförberedande och du har goda chanser att maximera dina meritpoäng.