Handels- och administrationsprogrammet

Välkommen till Handelsprogrammet!

Elever på Handels- och administrationsprogrammet

Är du intresserad av entreprenörskap, försäljning, service, inköp, marknadsföring och ekonomi? Drömmer du att starta eget företag inom handel? Då är detta program för dig. Utbildningen lär dig att möta människor, förstå vad som är riktigt bra service och vad som krävs av en företagare. När du lämnar skolan har du de kunskaper som behövs för att börja arbeta direkt.

Detta är ett modernt program som handlar om att lära sig kommunicera med människor, både i verkliga livet och via digitala media. Du får lära dig mycket om försäljning, inköp, varuflöden och logistik. Men också om entreprenörskap.Genom Ung Företagsamhet får du starta och driva eget företag – utifrån din egen affärsidé. Andra viktiga kunskapsområden, till exempel juridiska frågor, integreras i sitt sammanhang vilket ger dig en bra helhetssyn på utbildningen.

På programmet tränar du din förmåga att utveckla relationen med affärskontakter och medarbetare. Vi arbetar mycket med att samla in, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme. Du arbetar ofta i projektform och tränar din förmåga att vara aktiv och företagande. Dessutom har du minst 15 veckors utbildning ute på en arbetsplats, så kallat APL. Detta är en mycket viktig del av utbildningen som ger dig erfarenheter och även kontakter som du kan dra nytta av när du söker jobb.

När du avslutat dina studier blir du behörig till yrkeshögskolan. YH-utbildningarna kan leda till en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Det finns utbildningar inom till exempel ekonomi, data, marknadsföring och turism.