Ännu mer Humans of MÅG!

Här kommer den senaste omgången av Humans of MÅG.

Här kommer ännu en omgång av ”Humans of MÅG” som är ett samarbete mellan Samhällsvetenskapsprogrammet och Språkintroduktion. Projektet är inspirerat av ”Humans of New York” och ett liknande projekt har genomförts på Hisingen i Göteborg. Genom att eleverna arbetar tillsammans skapas möjligheter att knyta nya kontakter mellan programmen och främja integrationen. Samtidigt tränar eleverna sina färdigheter i att skriva, översätta och framställa ett material som används på riktigt genom att det publiceras offentligt. Hela projektet är direkt kopplat till Magnus Åbergsgymnasiets värdegrundsarbete. Alla intervjuer skrivs rent på svenska, engelska och om det är aktuellt, den intervjuades modersmål.


Abdirahim

Svenska: Jag heter Abdrahim och jag är 17 år och kommer från Somalia. Jag bor med min familj och mina 15 syskon på Lantmannavägen. På fritiden gillar jag att spela fotboll, handboll, pingis med min kompis. Jag är väldigt intresserad av fotboll och mitt favoritlag är Arsenal, och min personliga favorit fotbollsspelare är Messi. Jag gillar syrianska filmer, och ibland går jag på bio. Mitt favoritdjur är tiger för den är vacker. Jag gillar rapmusik och min svenska favorit rappare är Jaffar Byn, och min favorit rappare på engelska är Nipsey Hussle.

För att samhället ska vara så bra som möjligt så tycker jag det är bra att vi träffar nya människor. I framtiden vet jag inte riktigt vad jag vill göra, det har jag inte riktigt tänkt på än. Jag trivs väldigt bra i skolan, men Jag har svårt för den svenska grammatiken, även fast jag har läst svenska i 3 år är det fortfarande svårt med det. Jag skulle vilja resa till Frankrike någon gång i mitt liv, vill se paris.

Engelska: My namne is Abdrahim and i am 17 years old and come from Somalia. I live with my family and siblings on Lantmannavägen. On my spare time I like to play football, handball and table tennis with my friends, I’m very interested in football and my favorite team is Arsenal and my favorite player is Messi. I like Syrian movies, and sometimes I go to the movies. My favorite animal is the tiger, it’s a really beautiful animal. I like rap music and my favorite Swedish rappers is Jaffar Byn and my favorite American rapper is Nipsey Hussle. For society to be as good as possible I think that it’s important to meet new people. In the future I’m sure what I want to be, I haven’t decided yet. I am very comfortable in school, but sometimes I struggle with the Swedish grammar, even though I’ve learned Swedish for 3 years. I would like to travel to France sometime in my life and see Paris.


Alexander

Svenska: Jag heter Alexander och jag är 16 år. Jag bor i Trollhättan med min syster och min mamma. Jag tycker att vi ska fortsätta att förbättra samhället, det går alltid att förändra och förbättra.

Det bästa med Trollhättan är pizzan, min favoritpizza är kycklingkebabpizza! Jag vet inte vad jag vill göra i framtiden men jag vill kunna hjälpa människor jag vill jobba inom det. Första filmen jag såg på bio var lejonkungen. På min fritid gillar jag att lyssna på musik. Jag gillar all musik men mina favoritartister är Kanye West och Chief Keef. Mitt favoritfotbollslag är Manchester United och favorit basketspelare är John Wall.

Engelska: My name is Alexander and I am 16 years old. I live in Trollhättan with my sister and my mom. I think we should continue to try and improve society, there’s always room for improvement.

The best thing about Trollhättan is the pizza, and my favorite pizza is chickenkebabpizza. I don’t know what I want to do in the future, but I would like to help people and work with that. The first movie I saw in a cinema was the lion king. In my spare time I like to listen to music, I like all music but my favorite artists are Kanye West and Chief Keef. My favorite football team is Manchester United and my favorite basketball player is John Wall.


Amir

Svenska: Jag heter Amir och jag är 18 år, jag bor i Sylte här i Trollhättan. Jag bor med min familj och mina 8 syskon. Jag vill att alla ska vara snälla i samhället för att det ska fungera. Vi ska också hjälpa varandra och det ska vara ett jämställt samhälle.

I skolan funkar allt bra, jag trivs här på måg. När jag går ut gymnasiet vill jag plugga till skådespelare, jag vill vara med i filmer, det är min dröm.  Jag blev förvånad när jag såg att det var så mycket snö i Sverige på vintern Jag brukar lyssna på musik, och en av de artister jag gillar mest är Zara Larsson och Little Max. På fritiden brukar jag umgås med min familj och vänner. Jag spelar också fotboll, men inte i något lag. Mitt favorit fotbollslag är Real Madrid.

Engelska: My name is Amir and I’m 18 years old, I live in Sylte in Trollhättan. I live with my family and my 8 siblings. I want everybody to be nice to each other for society to work. We should help each other out and it should be an equal society.

Everything works well in school and I feel comfortable here in MÅG. When I finish school I want to study to be an actor, I want to be in movies, it’s my dream. I got surprised when I saw how much snow there was in Sweden during the winter. I usually listen to music and my favorite artists are Zara Larsson and Little max. In my spare time I spend time with my family and friends. I play footboll, but not in a team. My favorite football team is Real Madrid.


Asma

Svenska: Jag heter Asma och är 17 år. Jag kommer från Somalia och har bott i Sverige i ett och ett halvt år. Det som engagerar mig är att klara gymnasiet och jag gillar och läsa mycket böcker. Jag tycker utbildning är väldigt viktigt för att alla människor ska få ett bra samhälle. När det kommer till framtiden så är det en svår fråga, jag vet inte vad jag vill jobba med men jag vill skapa en familj.

Jag tycker om att läsa science fiction böcker, särskilt av Jules Verne och hans bok “en världsomsegling under havet”. När jag läser böcker så läser jag på franska. Jag gillar även Candide av Voltaire. Jag tycker om att kolla på japanska animationer, några exempel är “one piece” och “Naturo”. Jag bor med min mamma och två bröder i Trollhättan och jag trivs väldigt bra här. Jag talar somaliska, arabiska, franska, svenska och engelska. Ibland är det svårt att hålla isär de olika språken. Hemma pratar jag somaliska, min familj kan bara somaliska och svenska.

I framtiden vill jag resa, kanske tillbaka till Somalia och till Saudi Arabien. Jag vill till Saudi Arabien för att vi muslimer ska göra en vandring i våra liv till Mecka och det ser jag fram emot. Jag firar två högtider inom Islam, en heter Eid-al-fitr och då fastar man i en månad och sen firar man. Den andra heter Eid-Al-Adha och den firas i Mecka, man går runt Kaba och offrar ett djur.

Jag brukar spela basket och det är väldigt kul. Ibland spelar jag även fotboll. Jag gör det bara för att det är kul. Jag ser upp till min mamma för att hon är snäll och kärleksfull. Jag tror att folk skulle se upp till mig för att jag är snäll och jag gillar att vara med kompisar. Jag är hjälpfull och tvekar inte till att hjälpa till. Dessutom tycker jag om djur.

Engelska: My name is Asma and I’m 17 years old. I’m from Somalia. I have lived in Sweden for one and a half year. What inspires me is to pass high school and I like to read a lot of books. I think education is very important for all of the people to create a good society. When it comes to the question about future it is a very difficult question, I don’t know what I want to work with but I know that I want to have a family in the future.

I like to read science fiction books, especially by Jules Verne and his book “Twenty thousand leagues under the sea”. When I read books, I read in French. I also like Candide by Voltaire. I like Japanese animations very much, for example “One piece” and “Naruto”. I live with my mum and my two brothers in Trollhättan and I really like it here. I speak Somali, Arabic, French, Swedish and English. Sometimes it’s difficult to keep the languages apart. At home, I speak Somali, my family only speaks Somali and Swedish-

In the future, I want to travel, maybe back to Somalia and to Saudi Arabia. I want to go to Saudi Arabia because we Muslims are supposed to make a journey to Mecca in our lives and I look forward to that. I celebrate two holidays in Islam. One of them is called Eid-al-fitr and that’s when you fast for a month and then you celebrate. The other one is called Eid-Al-Adha and is celebrated in Mecka, you walk around Kaba and sacrifice an animal.

I usually play basketball and I like it really much. Sometimes I also play football. I only do it because it’s fun. I look up to my mum because she’s kind and loving. I believe people would look up to me because I’m kind and I like to be with friends. I am helpful and I don’t hesitate to help. I also like animals.