Ella och Hanna till Gymnasie-SM!

Grattis Ella Gustafsson och Hanna Karlsson som kommer att delta i finalen på Gymnasie-SM!

Ella och Hanna går på Hotell- och turismprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet och häromdagen blev det klart att de kvalificerat sig till en plats i finalen av Gymnasie-SM i Göteborg den 16-17 mars. Gymnasie-SM är en prestigefylld tävling där unga talanger i åk 3 får chansen att visa sina färdigheter i grenarna hotell, turism, servering och kock.

– Våra lärlingselever är ute på företag tre dagar per vecka under läsåret, vilket ger eleverna en chans att lära sig yrket på ett annorlunda sätt. Jag är mycket stolt över mina elever och tror att de har goda chanser i finalen, säger Maggie Näsmark, lärare på Hotell- och turismprogrammet.

– Det är otroligt viktigt för oss i hotell- och restaurangbranschen att hjälpa unga elever vidare och synliggöra möjligheterna som finns hos oss. Vi på Scandic har haft äran att följa dessa elevers utveckling på nära håll då de haft sina lärlingsperioder på hotellen och de är verkligen roligt att se dessa duktiga tjejer in action. Nu önskar vi dom all lycka till i finalen som går av stapeln i Göteborg 16-17 mars, säger Charlotta Sandblom, hotelldirektör på Scandic Swania, Trollhättan.

På bilden ser vi från vänster: Maggie Näsmark, Ella Gustafsson, Hanna Karlsson och Charlotta Sandblom.