Grundaren av Serneke inspirerade på Magnus Åbergsgymnasiet

Under onsdagsmorgonen föreläste Ola Serneke för yrkesprogrammen på Magnus Åbergsgymnasiet – tack vare att en av våra elever väckte hans nyfikenhet med ett mail.

Elever från alla våra yrkesprogram samlades i aulan när Ola besökte Magnus Åbergsgymnasiet. Så även Abbe Boccard, från Bygg- och anläggningsprogrammet, som är den elev som hållit i trådarna kring föreläsningen. På eget initiativ har Abbe kontaktat och sedan planerat dagen tillsammans med grundaren av ett av Sveriges största entreprenadbolag.

Idén kom till honom efter att ha sett Ola i ett Youtube-klipp och blivit smittad av hans driv och samhällsengagemang.
– Jag tänkte att det här behöver vi ju alla få höra, och att Ola skulle göra ett bra jobb och kunna nå fram till många av oss, berättar Abbe.

Kort efter att han börjat fundera på att kontakta Ola, visade det sig att Ola tidigare i sin karriär hade jobbat mycket tillsammans med Abbes morfar här i Trollhättan. Ett roligt sammanträffande som även Serneke-ledaren valde att lyfta under sin föreläsning.
– Abbes morfar, som jag arbetade med, var en av få på den tiden som trodde på mina tankar och planer på att starta ett eget stort företag, berättade Ola.

Eleverna och lärarna på plats fick ta del av Sernekes historia, framtidsplaner och en inblick i det pågående projektet Karlatornet i Göteborg som blir stort som en egen stadsdel. Ola gav också tydliga exempel och konkreta tips på hur man som ung med ganska enkla medel kan göra sig mer attraktiv och anställningsbar på arbetsmarknaden. Bland annat uppmanade han alla i publiken att testa att gå upp en timma tidigare varje morgon, samt att fokusera på lösningarna när problem dyker upp.

Många nyfikna elever och personal stannade kvar efter föreläsningen för att prata både med Ola, och för att tacka vår elev Abbe för det engagemang han visat för att få till denna dagen. Bra jobbat!