Nytt besked om gymnasieutbildningar

Idag togs ett nytt beslut om utbildningsutbudet för 2020 vid Kunskapsförbundets direktionssammanträde. Detta innebär att NIU badminton inte tas bort från Magnus Åbergsgymnasiet hösten 2020.

Vid torsdagens sammanträde beslutade Kunskapsförbundets direktion att upphäva beslutet som togs i juni gällande ett antal gymnasieutbildningar. För Magnus Åbergsgymnasiet betyder det att NIU badminton fortsätter att erbjudas hösten 2020.

Läs mer om beskedet 

Trollhättans stad och Vänersborgs kommun har intentioner att tillföra de resurser som Kunskapsförbundet behöver år 2021 för att behålla de berörda utbildningarna. Både medlemskommunerna och Kunskapsförbundet anser att utbildningarna är viktiga i Trollhättan och Vänersborg och politikerna har därför kommit fram till den här lösningen.

– Vi i Kunskapsförbundet har aldrig velat lägga ner utbildningarna och därför är vi glada att det nu tillförs de resurser som krävs, säger Maud Bengtsson, ordförande i Kunskapsförbundets direktion. Det här är utbildningar som håller hög kvalitet och som är viktiga för arbetsmarknadsregionen och nu kan vi fortsätta att erbjuda dem.