Samhällsprogrammet deltar i FN-rollspel

Samhällsprogrammets årskurs 3 har varit på studieresa i Polen och Tyskland, i Gorzow deltog några elever i FN-rollspel och prisades för sitt deltagande.

Under en studieresa till Polen, Gorzow deltog Samhällsprogrammets årskurs 3 i ett FN-rollspel. Så länge FN funnits har skolor, universitet och organisationer världen över arrangerat FN-rollspel. Årligen deltar över 100 000-tals studenter världen över i allt från mindre FN-rollspel för enstaka skolklasser till stora internationella FN-rollspel med tusentals deltagare.

Som deltagare i ett FN-rollspel får du i rollen som ambassadör för ett land i uppdrag att åka på ett simulerat FN-möte där du tillsammans med elever från andra länder förhandlar och debatterar aktuella globala frågor.

Elever från Samhällsprogrammet representerade Pakistan och Storbritannien vid veckans FN-rollspel i Gorzow, Polen. Ett strålande deltagande där en av eleverna prisades för bästa delegat, bästa talare och årets Social butterfly.

FN-rollspel syftar till att ge elever ökad kunskap och öka engagemanget för såväl FN:s arbete som för skilda länders perspektiv i internationell politik.

Resan till Polen och FN-rollspelet var väldigt givande och lärorikt. Polen är väldigt annorlunda än Sverige så det var väldigt kul om än prövande att få ta del av deras kultur, berättar Andrea som är elev på Samhällsprogrammet, Magnus Åbergsgymnasiet.

Mer information om FN-rollspel finns här!

Nyfiken på resan? Se fler bilder på Samhällsprogrammets facebooksida.