Industritekniska programmet (ITU)

Välkommen till ITU (industriteknisk utbildning)!

Lektion på Industritekniska programmet

Vill du ägna din gymnasietid åt att skaffa dig teknikkunskaper och samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden? Då är ITU helt rätt program för dig. Programmet är ett samarbete mellan Nils teknik_collegeEricsonsgymnasiet och en företagspool bestående av olika företag i närområdet, där parterna tar gemensamt ansvar för hela din utbildning. På så sätt får du en utbildning i arbetslivet som ger dig kunskap om den teknik och de processer som används på våra företag idag. Programmet är certifierat som Teknikcollege vilket innebär att utbildningen utformats tillsammans med näringslivet.

Under utbildningen får du kunskap och erfarenhet av arbete med grundläggande processer och tillverkningsmetoder inom industrin. Du får arbeta och lära dig mer om material och industrins mycket höga kvalitetskrav. Väljer du inriktningen maskin och produktionsteknik får du arbeta med avancerade tillämpningar inom skärande bearbetning och CNC-bearbetning. Väljer du svetsinriktning lär du dig att svetsa med hög precision med flera tekniker och i olika material.

Så varför ska du välja just ITU? Jo, för att det är en helt unik utbildning! I skolan läser du både gymnasiegemensamma ämnen och yrkesinriktade ämnen. Detta ger dig en varierad skoldag med både teoretiska och praktiska inslag. Under utbildningen är du regelbundet ute på olika företag i arbetsplatsförlagt lärande, APL, där handledare hjälper dig att utvecklas inom yrket så att du får rätt kunskaper för framtida arbete.

På programmet har du möjlighet att läsa de kurser som ger dig den grundläggande högskolebehörigheten samt även läsa extra kurser som gör att du direkt efter din gymnasieutbildning kan söka tekniska högskoleutbildningar. Ytterligare en bonus är att du under förutsättning att du klarar kurserna får sommarjobb mellan årskurserna, och möjlighet till arbete efter avslutad utbildning. Välkommen till ITU – industriteknisk utbildning!