Lärling | Bygg Betongarbetare

Vad är en lärlingsutbildning?

Lärlingsutbildning för vuxna syftar till att ge en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet, och möjlighet att under en handledares ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 70% av tiden skall vara förlagd på företaget och max 30 % studier på skolan. Skolan kommer ha begränsat antal lärlingsplatser under din grundutbildning.

För vem?

Denna utbildning är för dig som vill ha ett praktiskt och omväxlande arbete i olika sorters miljöer och med olika typer av kunder.

Betongarbetaren är specialist på arbeten med betong. Betongarbetaren arbetar med armering av betongkonstruktioner, gjutning, golvläggning, montering av betongelement mm. Betongarbetaren gjuter och armerar golv, väggar och pelare. Det blir även allt vanligare med förtillverkade betongelement. Detta innebär att väggar eller fasadelement kan komma direkt från fabrik till bygget. Betongarbetaren tar då hand om dessa och monterar på plats.

Innehåll

Du inleder din utbildning med en sammanhållen period i skolan för att få yrkets grunder. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.

Efter avslutad utbildning går du vidare till färdigutbildning i ett företag. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt avtal. Du måste själv söka anställning som lärling för din färdigutbildning i ett företag.