YH | Filmarbetarutbildningen – mask

Filmbranschen behöver fler professionella filmarbetare då både långfilm och tv-serier ökar i produktion.

På Filmarbetarutbildningens kreativa funktioner utbildas inom inriktningen:
Mask

Mask-assistenten på inspelningsplatsen ser till att smink och frisyrer håller genom inspelningen – justerar mellan tagningarna och har koll på kontinuiteten så att allt stämmer och kan klippas ihop. Förutom att säkerställa att skådespelarnas mask ser rätt ut inför varje tagning, så ska även statister passa in i helheten och behöver fixas till för detta. Vid scener som innehåller SFX-smink gäller det att ha koll på och hantera materialet så att allt ser snyggt ut i den slutgiltiga bilden.

Utbildningens fokus är att du ska bli professionell och yrkesverksam filmarbetare direkt efter examen. Du kommer sedan ha ett variationsrikt och roligt jobb där ingen dag är den andra lik, och där olika inspelningsplatser och produktionsbolag kan ge dig möjligheter att jobba både när och fjärran. Allt under ständig utveckling av din egen yrkesroll.

LIA
Utbildningen består av flera LIA-perioder, ”Lärande i Arbete”, där du är på professionella film och tv-produktioner och förankrar dina teoretiska kunskaper, tränar upp din yrkesskicklighet och nätverkar med branschen.

Samarbeten
Film i Väst, Sveriges Television, Teaterförbundet, etablerade produktionsbolag i Sverige, Norge och Danmark. Den svenska yrkeskåren av etablerade frilansfilmarbetare. Gothenburg Film Studios, postproduktionsbolag, teknikföretag, Kulturakademin, HDK-Valand med flera.

Studiefinansiering/CSN
Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN.
Läs mer på www.csn.se