YH | Filmarbetarutbildningen – scenografi, kostym

Filmbranschen behöver fler professionella filmarbetare då både långfilm och tv-serier ökar i produktion.

På Filmarbetarutbildningens kreativa funktioner väljer du mellan inriktningarna:
Scenografi och kostym

Scenografiavdelningen bygger upp och dressar inspelningsplatserna inför, under och efter inspelningen. Avdelningen ordnar även med spelrekvisita och ser till att allt är på sin plats inför varje tagning. Kostym på set ser till att alla kläder sitter som de ska, att skådespelarna är rätt klädda för kommande scen och att de får värmekläder på sig mellan tagningarna. Kostymkoordinatorn sköter planering och logistik bland kläder och kostymprovningar som ska göras före och under inspelningsperioden.

Utbildningens fokus är att du ska bli professionell och yrkesverksam filmarbetare direkt efter examen. Du kommer sedan ha ett variationsrikt och roligt jobb där ingen dag är den andra lik, och där olika inspelningsplatser och produktionsbolag kan ge dig möjligheter att jobba både när och fjärran. Allt under ständig utveckling av din egen yrkesroll.

LIA
Utbildningen består av flera LIA-perioder, ”Lärande i Arbete”, där du är på professionella film och tv-produktioner och förankrar dina teoretiska kunskaper, tränar upp din yrkesskicklighet och nätverkar med branschen.

Samarbeten
Film i Väst, Sveriges Television, Teaterförbundet, etablerade produktionsbolag i Sverige, Norge och Danmark. Den svenska yrkeskåren av etablerade frilansfilmarbetare. Gothenburg Film Studios, postproduktionsbolag, teknikföretag, Kulturakademin, HDK Valand med flera.

Studiefinansiering/CSN
Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN.
Läs mer på www.csn.se