Yrkesvux | Butiksutvecklare

Yrkesvux är en statlig satsning på yrkesinriktade utbildningar på gymnasial nivå inom kommunal vuxenutbildning. Meningen med utbildningarna är att motverka brist på yrkesutbildade personer.

Digital butiksutvecklare | Distans | 550 poäng

Internet innebär nya affärsmöjligheter för handel med varor och tjänster. Handeln via mobil har exploderat vilket förändrar vårt köpbeteende. Internet är oberoende av tid och plats. Att utveckla den digitala närvaron är både spännande och utmanande.

För vem?

Utbildningen är för dig som har god datorvana och vill veta mer om den digitala handeln. Kanske har du en fysisk butik och vill närma dig e-handeln eller sociala media. Kanske drömmer du om att starta en webbshop? Utbildningen vänder sig också till dig som vill få en förståelse i hur handeln fungerar.

Kursinnehåll

Under utbildningen lär du dig vad det innebär att vara entreprenör, gällande lagstiftning, planering och ansvar för en näthan­delsbutik. Du får kunskaper om vad som skiljer den fysiska handeln och näthandeln, det företagsekonomiska perspektivet, digitala plattformar och marknadsföring. I projekt kommer du få pröva på att designa och bygga en egen webbshop kopplad till ett ekonomisystem.

Omfattning

Utbildningen genomförs på distans och det kommer att förekomma obligatoriska träffar i Vänersborg. Kurserna hålls under 20 veckor varav två veckor görs på praktikplats sk. APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Distansutbildningen innebär självstudier med inlämningsuppgifter varje vecka. Viktigt är därför att man har ett starkt eget driv.