Yrkesvux | Restaurangutbildning

Yrkesvux är en statlig satsning på yrkesinriktade utbildningar på gymnasial nivå inom den kommunala vuxenutbildningen. Meningen med utbildningarna är att motverka brist på yrkesutbildade personer.

Restaurangutbildning | Heltidsstudier | 1000 poäng

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med tillagning av mat och/eller servering inom restaurangnäringen och storkök. Som kock/servitör/servitris är det viktigt med god servicekänsla och att kunna flera språk när du jobbar är en fördel.

Innehåll

Studierna ger dig grundläggande yrkeskunskap där praktiska moment varvas med teori under utbildningen. Du får bland annat lära dig att planera, bereda och laga mat med god kvalitet samt ge god service åt gästerna.

Omfattning

Utbildningen är på 1000 poäng som du läser under två perioder motsvarande 1 år. Utbildningen genomförs på heltid i Trollhättan med lektioner i grupp och 15% av din utbildning kommer att innebära praktik på en arbetsplats (APL).

Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.